Κεντρική σελίδαKεντρική σελίδα Βάσεις Βάσεις Α.Ε.Ι - Τ.Ε.Ι 2005 - 2006

Βάσεις A.E.I - T.E.I 2005 - 2006

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ανώτερες στρατιωτικές σχολές, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το γγ του υπουργείου Παιδείας Ανδρέα Καραμάνο, ενώ διανεμήθηκαν στα κατά τόπους λύκεια, από όπου θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και μέσω του διαδικτύου ή του τηλεφωνικού αριθμού 1564.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία του 90% (υποψήφιοι από ενιαία λύκεια) σημειώθηκε σημαντική αύξηση των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα (και σε ορισμένες σχολές όπως ανθρωπιστικών, πολιτικών επιστημών, ψυχολογίας, νηπιαγωγών). Επίσης σημειώθηκε αύξηση στα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου, μείωση στα τμήματα του τρίτου και αυξομειώσεις στα τμήματα του δεύτερου, τέταρτου και πέμπτου. Ακόμη αύξηση των βάσεων εισαγωγής σημειώθηκε σε όλα τα τμήματα των ΤΕΙ, αλλά και στην κατηγορία των υποψηφίων με το ποσοστό του 10% (απόφοιτοι προηγούμενου έτους που δεν έλαβαν μέρος στις εξετάσεις φέτος και κρίθηκαν βάσει της τελευταίας βαθμολογίας τους), με εξαίρεση τις περισσότερες στρατιωτικές σχολές.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο ανήλθε στους 99.782, ενώ πέρυσι ήταν 104.668. Από το σύνολο των υποψηφίων εισήχθηκαν στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και στρατιωτικές σχολές 60.204 (έναντι 76.135 πέρυσι) από τους οποίους 52.122 με το 90% (έναντι 67.475 πέρυσι), 7.754 με το 10% (έναντι 7.999 πέρυσι) και 328 από τα εσπερινά λύκεια (έναντι 661 πέρυσι).

Στους επιτυχόντες προσμετρώνται και οι 4.188 (3.918 από τα ημερήσια και 270 από τα εσπερινά) επιτυχόντες στα ΤΕΙ και στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές με τις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων αποφοίτων Β΄κύκλου ΤΕΕ.

Τέλος, σχετικά με τις κενές θέσεις στα τμήματα των ΤΕΙ όπου σε 29 τμήματα είναι μονοψήφιοι οι αριθμοί των εισακτέων και σε τέσσερα μηδενικοί, ο κ. Καραμάνος σημείωσε ότι με το συνυπολογισμό αυτών που μπαίνουν μέσω ΤΕΕ παραμένει μόνο ένα τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηπείρου χωρίς κανέναν, το οποίο σύμφωνα με παλαιότερη εμπειρία μπορεί να αλλάξει γνωστικό αντικείμενο και να εγγραφούν εκεί οι επιτυχόντες.

Φέτος, υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο 99.782 υποψήφιοι και απ' αυτούς θα εισαχθούν 60.204. Αντίστοιχα πέρυσι οι αριθμοί ήταν 104.668 και 76.135.

Το υπουργείο Παιδείας μετά έστειλε ηλεκτρονικά σε όλες τις διευθύνσεις Μέσης Εκπαίδευσης τα ονόματα των επιτυχόντων και μέχρι το απόγευμα θα έχουν αναρτηθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των λυκείων της χώρας.

Συγχρόνως, οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται απο το τετραψήφιο αριθμό 1564 και απο την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ας σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η βάση του 10 ή των 10 χιλιάδων μορίων. Ετσι, όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 10 βαθμό πρόσβασης ή 10 χιλιάδες μόρια δεν θα εισαχθούν.

Από τον τηλεφωνικό αριθμό 1564 του υπουργείου Εσωτερικών μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων, με εντολή του υφυπουργού Εσωτερικών Απ. Ανδρεουλάκου.

Ο ενδιαφερόμενος θα καλεί το 1564 και, αφού ακούσει το ηχογραφημένο εισαγωγικό μήνυμα, θα πληκτρολογεί στην τηλεφωνική συσκευή του την επιλογή «1». Κατόπιν, θα εισάγει τον οκταψήφιο Αριθμό Μαθητικού Δελτίου (Α.Μ.Δ.) και, αφού ελεγχθούν τα στοιχεία του, θα πληροφορείται εάν έχει ή δεν έχει επιτύχει και σε ποια Σχολή εισάγεται.

Εάν πληκτρολογήσει λάθος τον Α.Μ.Δ. θα συνδέεται αυτόματα με τον πρώτο διαθέσιμο τηλεφωνητή του τηλεφωνικού κέντρου.

1. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2005-2006

2. ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ

3. ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΕΕ

 
από 23/11/2001
Visitors:
Hit Counter
Online Visitors