Κεντρική σελίδαKεντρική σελίδα Οδηγός Σπουδών ’ Λυκείου Φυσική Αγωγή

Φυσική Αγωγή

ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (την εβδομάδα): 2 κατά το α' τετράμηνο και 1 ώρα κατά το β' τετράμηνο.

Το μάθημα δεν εξετάζεται γραπτώς.

Η Φυσική Αγωγή στο Γενικό Λύκειο αποσκοπεί, με τις γυμναστικές, αθλητικές και άλλες κινητικές δραστηριότητες, να αναπτύξει ισόρροπα και αρμονικά τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις των μαθητών και να τους καταστήσει ικανούς να ενταχθούν αρμονικά και ωφέλιμα στο κοινωνικό σύνολο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ:

Τα αθλήματα και οι κινητικές δραστηριότητες, που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές σε κάθε τάξη και τρίμηνο - εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις χώρου, εγκαταστάσεων, οργάνων κτλ. και που αποτελούν τη διδακτέα ύλη των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου, είναι τα παρακάτω:

  • Βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, Στίβος, γυμναστική, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί: τα αθλήματα αυτά και οι χοροί διδάσκονται στο Γυμνάσιο και αναμένεται ότι οι μαθητές του Γενικού Λυκείου είναι μυημένοι σ΄ αυτά.
  • ’λλα αθλήματα: είναι δυνατόν να περιληφθούν στον ετήσιο προγραμματισμό και άλλα αθλήματα και κινητικές δραστηριότητες, π.χ. άρση βαρών, επιτραπέζια αντισφαίριση, αερόμπικ, κ.ά., εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω (υλοποίηση στόχων).

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ:

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα επιλέγουν μια κινητική - αθλητική δραστηριότητα με την οποία μπορούν να ασχολούνται ένα τρίμηνο ή και ολόκληρο το σχολικό έτος. Οι μαθητές θα εξετάζονται σε αυτή τη δραστηριότητα. Στην εξέταση βασικό κριτήριο θα αποτελεί η ευχέρεια και η επιδεξιότητα με την οποία εκτελείται η δραστηριότητα και όχι το αποτέλεσμα. Τα θέματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές πρέπει να τους ανακοινώνονται από την αρχή μέχρι τα μέσα του τριμήνου, για να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η βαθμολογία διαμορφώνεται κατά 50% από την κινητική - αθλητική δραστηριότητα που διάλεξαν οι μαθητές και κατά 50% από άλλα στοιχεία (παρουσίες, προσπάθεια, ενδιαφέρον κ.ά.).

Οι μαθητές οι οποίοι έχουν εξαιρετικές επιδόσεις, π.χ. ανήκουν σε ομάδες υψηλών κατηγοριών (προεθνικές - εθνικές), θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης βαθμολογικής μεταχείρισης, γιατί η συμμετοχή και η πολύωρη απασχόλησή τους σ΄ αυτές τις ομάδες δείχνει το ενδιαφέρον και την αγάπη που έχουν για την άσκηση, γεγονός που αποτελεί και την τελική επιδίωξη του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Το μάθημα δεν εξετάζεται γραπτώς.

Visitors:
Site Meter
Hits:
Online Visitors