Κεντρική σελίδαKεντρική σελίδα 37η Ολυμπιάδα Φυσικής

37η Ολυμπιάδα Φυσικής
 

Ένας δικός μας Μαθητής, ο Νικολακόπουλος Θεόδωρος, προκρίθηκε να συμμετάσχει στην 37η Ολυμπιάδα Φυσικής (37th International Physics Olympiad) που θα διεξαχθεί φέτος στη Σιγκαπούρη, από 8 έως 17 Ιουλίου. Θα συμμετέχουν 89 χώρες με ομάδες έως πέντε μελών, και ο Θοδωρής θα συμμετάσχει ως μέλος της πενταμελούς εθνικής μας ομάδας, αφού κατέκτησε την 4η θέση στον πράσφατο (18 Μαρτίου 2006) Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η 37η Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί φέτος στη Σιγκαπούρη, από 8 έως 17 Ιουλίου. Συμμετέχουν 89 χώρες με ομάδες έως πέντε μελών. Η εξέταση περιλαμβάνει δύο μέρη, διάρκειας πέντε ωρών έκαστο. Το πρώτο μέρος είναι η θεωρητική εξέταση, που θα πραγματοποιηθεί τη 10 Ιουλίου. Σε αυτό οι μαθητές καλούνται να λύσουν τρία προβλήματα. Το δεύτερο μέρος είναι το πειραματικό, θα λάβει χώρα δύο ημέρες αργότερα και περιλαμβάνει εκτέλεση πειραματικής διαδικασίας, από κάθε μαθητή ξεχωριστά, με σκοπό συνήθως τον υπολογισμό της σταθεράς ενός τύπου ή την επαλήθευση ενός φυσικού νόμου.. Το «Άριστα» στο Θεωρητικό Μέρος είναι το 30, ενώ στο Πειραματικό το 20. Μετάλλια απονέμονται σε όσους συγκεντρώνουν βαθμολογία και από τα δύο μέρη πάνω από κάποιο βαθμό, ο οποίος διαφέρει από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα. Επίσης, δίδονται και «Εύφημοι Μνείες» σε μαθητές με καλές επιδόσεις που δεν βραβεύονται με μετάλλιο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.ipho2006.com.
Ειδικά για το πειραματικό μέρος της Ολυμπιάδας, τα μέλη της εθνικής μας ομάδας θα παρακολουθήσουν σύντομη εκπαίδευση στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λίγες ημέρες νωρίτερα.

Πρέπει να πούμε, πως αν κάποιος πάρει χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο, εισάγεται χωρίς εξετάσεις και καθ’ υπέρβασιν του αριθμού εισακτέων σε οποιαδήποτε σχολή του 2ου, 3ου ή 4ου επιστημονικού πεδίου (βλ.: http://www.hms.gr/gr/activities/competitions/metalia.html).

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Θοδωρής έχει κι άλλες διακρίσεις σε πανελλήνιους Μαθητικούς διαγωνισμούς (στην Α’ Λυκείου και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε η Ε.Ε.Φ. την 24 Απριλίου 2004 κατέλαβε την 5η θέση πανελληνίως) καθώς και στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας.

Όλοι εμείς εδώ στο Φροντιστήριο "ΕΠΙΛΟΓΗ" είμαστε υπερήφανοι για το Θοδωρή, του ευχόμαστε κατ΄αρχήν να πάει καλά στις Πανελλαδικές εξετάσεις που θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες και βέβαια να γυρίσει από τη Σιγκαπούρη με ένα από τα τρία Μετάλλια.

από 23/11/2001
Visitors: Hit Counter
Online Visitors